Gaat u voor het eerst naar de fysiotherapeut?

Dan is het handig om gemakkelijke kleding aan te trekken waarin u goed kunt bewegen. Tijdens het eerste bezoek houdt de fysiotherapeut een intakegesprek met u. Hierin onderzoekt de fysiotherapeut uw klacht en stelt hij een aantal vragen. Vervolgens stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op, rekening houdend met uw dagelijkse bezigheden. Samen met de fysiotherapeut gaat u aan de slag om de klachten te verminderen. De fysiotherapeut geeft advies en u krijgt bijvoorbeeld spierversterkende oefeningen mee om thuis te doen.

Vergoeding fysiotherapie zorgverzekering

Veel zorg wordt al vergoed vanuit de basisverzekering. Bent u gevoelig voor blessures? Heeft u moeite met bewegen? Of gaat u al regelmatig naar de fysiotherapeut? Dan is het wellicht verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Vergoeding fysiotherapie

De fysiotherapeut is voor iedereen direct toegankelijk. U heeft dus geen verwijsbrief nodig. Natuurlijk mag u altijd eerst een afspraak maken met uw huisarts of medisch specialist. Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Bij de ene zorgverzekeraar kunt u zich verzekeren voor een bepaald bedrag, terwijl de ander uitgaat van een maximaal aantal behandelingen. Wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, maar wel naar de fysiotherapeut gaat, zijn de kosten voor eigen rekening. Heeft u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Lees dan verder bij ‘vergoeding chronische fysiotherapie’.

Vergoeding fysiotherapie voor kinderen

De vergoeding voor fysiotherapie voor kinderen is anders dan de vergoeding voor fysiotherapie voor volwassenen. Bij kinderen (<18 jaar) vergoed de zorgverzekering twee keer negen behandelingen fysiotherapie vanuit de basisverzekering. U betaalt hiervoor geen eigen risico.

Vergoeding chronische fysiotherapie

Bij chronische fysiotherapie heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Heeft u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan heeft u vanaf de 21e behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening. Wilt u dit (gedeeltelijk) vergoed krijgen, dan kunt u hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden.

Vergoeding manuele therapie, oefentherapie, etc.

Gaat u naar een gespecialiseerde fysiotherapeut, zoals een manueel therapeut of oedeemtherapeut? Dan wordt dit meestal vergoed vanuit het budget voor fysiotherapie. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Tarieven van de behandelingen

Behandelingen
Intake Fysiotherapie € 45,-
Intake Fysiotherapie aan huis € 58,-
Fysiotherapie € 35,-
Fysiotherapie aan huis € 42,-
Manuele Fysiotherapie € 42,-
Oedeem en Lymfedrainage € 42,-
Bekken Fysiotherapie € 42,-
Dry Needling € 35,-
Tapen € 25,-

Een afspraak afzeggen kan kosteloos indien u uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de afspraak de behandeling afmeldt.

Dit kan telefonisch of per email waarin u de dag en tijd vermeldt waarop u een afspraak heeft. Het antwoordapparaat draait dag en nacht dus mocht u hier behoefte aan hebben bel desnoods s’nachts de afmelding door. Wij kunnen dan meteen op de gereserveerde tijd een andere cliënt helpen waardoor wij u geen kosten in rekening hoeven te brengen.

Indien u niet in staat bent om de afspraak af te melden of u heeft de afspraak gewoon vergeten dan moeten wij helaas de gereserveerde tijd bij u in rekening brengen. Deze rekening kunt u of kunnen wij niet in rekening brengen bij uw zorgverzekeraar daar deze een niet uitgevoerde behandeling niet vergoedt.

De kosten voor een niet nagekomen afspraak bedragen 35 euro. Dit bedrag zal contant afgerekend moeten worden.