Sportfysiotherapie

Deze vorm van fysiotherapie biedt uitkomst als u sporter bent en een blessure hebt opgelopen, het is dan op de eerste plaats belangrijk zo snel mogelijk weer op het veld te staan, maar ook aandacht voor preventie is belangrijk. Om te voorkomen dat u in de toekomst vaker te kampen krijgt met sportblessures wordt er gekeken naar de zwakke plekken in uw bewegingsapparaat, bijvoorbeeld minder ontwikkelde spieren of een musculaire dis-balans waarbij bepaalde spieren sterker zijn dan andere en zo de overhand gaan voeren waardoor het lichaam niet in balans is.

Behandelplan op maat

Het behandelplan of revalidatieschema dat wij voor u opstellen is afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent. Er wordt gekeken naar uw algeheel fysieke toestand, spierkracht, motoriek, hierdoor analyseren wij de blessure die is ontstaan. Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn belangrijk tijdens de behandeling. Daarnaast beheersen wij als een van de weinigen de specifieke diepe-spiertechnieken die veel in de sport worden gebruikt. U wordt sport-specifiek en functioneel getraind, zodat u snel kunt herstellen naar het oorspronkelijke sportniveau en zelfs hier boven uit zult stijgen. Indien nodig overleggen wij met de desbetreffende trainer over een aangepast trainingsschema.

Ruime ervaring in sportfysiotherapie begeleiding bij sporters

Door onze eigen achtergrond en vele connecties in de sportwereld beschikken wij over een ruime ervaring in het behandelen, begeleiden en revalideren van topsporters. Daarnaast staan wij in direct contact met Dr. Bastiaens (MCCM: Medisch centrum Ceramique Maastricht) en overleggen wij regelmatig indien nodig met sportartsen, chirurgen en orthopeden.