Heup/knie/enkel klachten

  • Heupklachten: Pijn aan de heup kan verschillende oorzaken hebben, de pijn wordt vaak in de liesregio aangegeven. Een veelvoorkomende oorzaak is degeneratie van het gewrichtskraakbeen (artrose), maar ook kunnen de klachten voortkomen uit het spier-pees systeem rondom het gewricht (denk aan spierletsel en of peesontsteking). Uit het fysiotherapeutisch onderzoek wordt geconcludeerd waar de oorzaak ligt en hoe deze het beste te behandelen is.
  • Knieklachten: Pijn aan de knie kan verschillende oorzaken hebben, vaak is de pijn ontstaan door overbelasting maar kan ook het gevolg zijn van een acuut trauma. Veel knieklachten zijn sportgerelateerd, maar ook binnen de algemene dagelijkse activiteiten kunnen deze ontstaan en voor de nodige beperkingen zorgen. Knieklachten kunnen variëren van constant zeurende pijn tot een plotseling stekende pijn, instabiliteit, stijfheid of zelfs het niet kunnen bewegen, belasten van de knie. Uit het fysiotherapeutisch onderzoek wordt geconcludeerd waar de oorzaak ligt en hoe deze het beste te behandelen is.
  • Enkelklachten: Pijn aan de enkel kan verschillende oorzaken hebben, enkel letsel treedt zeer frequent op en ontstaan voor meer dan de helft van tijdens het beoefenen van sport. Het betreft vooral de bandletsels, die ontstaan als gevolg van het omklappen van de voet. Enkel klachten kunnen echter ook ontstaan door een verkeerd looppatroon, verkeer schoeisel of overbelasting. Uit het fysiotherapeutisch onderzoek wordt geconcludeerd waar de oorzaak ligt en hoe deze het beste te behandelen is.